Om bytfrekvens.nu

Den 1 augusti 2018 fick de kommersiella radiokanalerna i Sverige nya sändningstillstånd. I samband med lanseringen av de nya tillstånden så behövde flertalet av kanalerna byta frekvenser runt om i landet. På bytfrekvens.nu hittar du all information du behöver för att hitta din favoritkanal.

Radiokanalerna RIX FM, MIX Megapol och NRJ har fått nationella tillstånd och ytterligare 7 kanaler delar på 35 lokala tillstånd i 21 regioner. Radiokanalen STAR FM har fått tillstånd i 18 av de 21 regionerna och kommer därmed att höras i nästan hela landet. Övriga kanaler hittar du mestadels i Stockholm.

För att inte sändningarna ska krocka med varandra så måste man sända på olika frekvenser. Det betyder t.ex. att RIX FM inte kan sända på samma frekvens i hela landet, utan har olika frekvenser på varje ort. Varje kanal har dessutom ett antal extra sändare på ytterligare frekvenser för att höras bättre inom vissa områden. Vilken frekvens som är bäst för dig hittar du nedan.

Om du lyssnar i bilen så ska du alltid ha RDS-funktionen aktiverad. Då hittar radioapparaten automatiskt den frekvens som låter bäst vart du än är.

På nätet så behövs inga frekvenser, där kan du alltid hitta dina favoritkanaler på ilikeradio.se eller via appen I Like Radio. Appen finns till Android och iPhone.

Våra kanaler

Streama alla dina favoritkanaler i hela Sverige på I LIKE RADIO!