NENT Group lanserar digitalradio i Sverige

Sammanlagt lanseras 13 kanaler, däribland NENT Groups nuvarande FM-kanaler.
Kanaler som lanseras digitalt är RIX FM, Star FM, Power Hit Radio, Bandit Rock, Lugna Favoriter, Gamla Favoriter, Svenska Favoriter, Dansbandsfavoriter, Bandit Classic Rock, Power Millenium och Radio Rainbow. Därutöver sänder partners Guldkanalen och Skärgårdsradion.

Sändningarna har under sommaren börjat i Stockholm, Uppsala och Gävle. Under hösten byggs sändningarna ut i Göteborg och Malmö och sammanlagt kommer NENT Groups digitala sändningar att innan årets slut nå ca 43 procent av Sveriges befolkning. För att ta del av sändningarna krävs en radiomottagare med DAB+, något som redan idag finns i de flesta nya bilar och nya radioapparater.

2014 utdelades 25 digitala sändningstillstånd för kommersiell radio samtidigt som en statlig utredning redogjorde för hur en övergång från analog till digital radio skulle kunna genomföras. Planen stoppade dock av regeringen 2015 och radioföretagen har i väntan på ett besked om digitalradions framtid fått anstånd med att starta sändningarna. NENT Group anser nu att läget förändrats och att det är dags att starta digitaliseringen.

Många länder, bland dem Tyskland, Frankrike, Danmark och Storbritannien, är sedan länge igång och i Norge släcktes FM-sändningarna 2017.
Enligt EU:s nya telekompaket ska alla nya bilar sålda inom EU ha digital radio som standard från och med den 1 januari 2021.

WorldDAB
https://www.worlddab.org/

Gör en sökning på kanalerna ovan i din DAB+radio.

Våra kanaler

Streama alla dina favoritkanaler i hela Sverige på I LIKE RADIO!